Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Opskrift: Panna cotta med æbler og hasselnøddecrunch

Opskrift: Panna cotta med æbler og hasselnøddecrunch
Panna Cotta

Opskrift: Panna cotta med æbler og hasselnøddecrunch

Her på sitet har du mulighed for at købe noget af det bedste Madagaskar gourmet vaniljestænger du kan finde i Danmark. De er af ekstrem høj kvalitet og vi har sat prisen lavt så flere kan opleve hvordan en vaniljestang også kan være. 

I den forbindelse er vi ekstremt glade og stolte over at kunne præsentere en ny opskrift, der er udviklet af de dygtige kvinder fra Mummum.dk, Amanda og Mathilde. De har fået vores vaniljestænger og fuldstændig frie hænder til at teste dem og lave en lækker opskrift, der kun findes her på sitet. De kan tricks i det søde køkken og har bl.a. udgivet kogebogen "Søde favoritter"

Vi kan derfor præsentere deres opskrift på panna cotta med en lækker tilføjelse - med æbler og hasselnøddecrunch! 

Først får du listen af ingredienser, derefter opskriften på hvordan det skal tilberedes.

Panna cotta

  • ½ liter piskefløde
  • 1 stk. gourmet noir Madagaskar vaniljestang
  • 60 g. sukker
  • 2 stk. husblas

 

Æbler

  • 3 stk. æble
  • 1 tsk. vaniljesukker (eller ½ vaniljestang)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Evt. lidt vand

 

Hasselnøddecrunch

  • 50 g. hasselnødder
  • 3 spsk. sukker

 Først laves panna cotta.

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret. Tilsæt vaniljesukker og resterende sukker i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen.
  3. Kog forsigtigt fløden op under omrøring.
  4. Når sukkeret er opløst, så tages vaniljebælgen op. Vrid husblas fri for vand og tilsæt det til fløden. Rør det godt ud.
  5. Tag gryden af blusset.
  6. Lad fløden køle lidt af og hæld det derefter på glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer.
  7. Imens den sætter sig, så kan de resterende ting forberedes.
  8. Skræl æbler og skær i små tern.
  9. Kom æbler op i en lille gryde sammen med vaniljesukker, citronsaft, akaciehonning og lidt vand.
  10. Tænd for middel varme og lad æblerne sautere. Lad vandet fordampe og lad æblerne blive lidt bløde (de må gerne stadig have bid). Tag herefter æblerne fra i en skål og lad dem køle af.
  11. Nu til hasselnøddecrunch.
  12. Sukker smeltes på en pande ved lav/middel varme.
  13. Når sukkeret er smeltet, så tilsættes nødderne.
  14. Vend nødderne godt rundt, så de bliver dækket af sukkerkaramellen.
  15. Når nødderne er dækket, så hældes hele massen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  16. Spred det ud og lad det køle helt af.
  17. Hak det groft og kom det i en lufttæt beholder.
  18. Inden servering tages dine glas ud. Fordel æbler og hasselnøddecrunch ovenpå.
  19. Pynt evt. med lidt grønt og server med det samme.

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Read more